Nieuws

Duurzamere uitvaarten met Stichting GreenLeave

DELU Hoogeveen heeft zich aangesloten bij GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die zich inzetten voor duurzame uitvaarten in Nederland.

Door ons aan te sluiten bij GreenLeave willen wij bijdragen aan een meer duurzame aanpak in de uitvaartsector. Ons streven is om bewuster om te gaan met het milieu en te zoeken naar manieren om uitvaarten op een verantwoorde wijze te organiseren, zonder dat dit automatisch leidt tot hogere kosten voor nabestaanden.

Een duurzame uitvaart omvat verschillende milieuvriendelijke keuzes zoals het gebruik van eco-vriendelijke materialen voor de kist, het versturen van digitale kaarten in plaats van papieren kaarte,  het minimaliseren van reisbewegingen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een uitvaartbus in plaats van volgauto’s, en het serveren van fairtrade koffie. Deze voorbeelden illustreren slechts enkele van de mogelijkheden die beschikbaar zijn.

De focus ligt op het bieden van inspiratie en informatie aan nabestaanden, zonder dwingend op te leggen hoe een uitvaart moet worden georganiseerd. GreenLeave streeft ernaar om samen met uitvaartondernemers en duurzaamheidsexperts alle mogelijkheden te verkennen om uitvaarten in Nederland duurzamer te maken.


Op deze website vindt u meer informatie over GreenLeave.